Євросоюз витратив 13,8 мільйона євро на проведення досліджень щодо користі фруктів для організму людини. Як пише The Daily Mail, ці гроші були витрачені на зарплату 200 науковцям, задіяним у проекті, а також на проведення лабораторних тестів і запуск пропагандистської кампанії щодо вживання фруктів.

Для того, щоб примусити жителів ЄС (особливо дітей) їсти якомога більше фруктів, була розроблена соціальна реклама. За задумом авторів проекту, усміхнений герой на ім`я Містер Фрутнесс мав привернути увага дітей до здорового харчування.

Паралельно проводилися дослідження, спрямовані на вивчення фруктів. Впродовж роботи учені дійшли кількох тривіальних висновків. Зокрема, фахівці з`ясували, що вживання в їжу хоч би двох яблук на день допомагає боротися з ризиком зростання холестерину в крові.

Відео дня

Крім того, був розроблений спосіб знизити ризик гниття персиків і яблук, зануривши їх у гарячу воду на певний час при певній температурі.

Всього на дослідження і "розкрутку" Містера Фрутнесса пішли чотири роки. Результати виконаної науковцями і фахівцями з реклами роботі були оприлюднені 22 липня. І тільки-но дані про витрати з`явилися у відкритому доступі, на ЄС ринув потік критики.

"Це конкретний приклад марнотратства ЄС... У ці непрості у фінансовому плані часи ми цілком могли б обійтися без зеленого супергероя, що розповідає про користь фруктів", - прокоментував підсумки проведеної кампанії представник дослідницького товариства Open Europe.

Лента.ру