Землетрус магнітудою 6,0, який стався ніч на п`ятницю на заході Туреччині, не минувся без потерпілих, також було пошкоджено кілька будинків, передає РІА "Новини".

Як повідомляється на сайті Геологічної служби США, центр землетрусу, зафіксованого о 23.15, був на глибині 4,6 кілометра. Епіцентр підземних поштовхів розташований на відстані 77 км на північний захід від міста Кютах`я і за 330 кілометрах від Анкари.

За даними турецької обсерваторії Kandilli, щонайменше шість афтершокових землетрусів сталися слідом за основним. Максимальна магнітуда повторних поштовхів склала 4,6.

Відео дня

Як передає турецький телеканал AHaber TV, в лікарні міста Симав, розташованого неподалік епіцентру землетрусу, надійшли постраждалі в результаті поштовхів. Телеканал не зазначає, скільки саме людей одержали травми.

Телеканал NTV, у свою чергу, повідомив з посиланням на жителя Симава, що кілька будинків одержали пошкодження, а велика частина міста залишилася без електрики.

Землетруси в Туреччині відбуваються досить часто. Два найпотужніших - магнітудою 7,4 - сталися в серпні і листопаді 1999 року на північному заході країни в районі Мармурового моря. Тоді загинули близько 18 тисяч людей.