Білл Гейтс більше не найбагатша людина планети. Засновник Microsoft,  який13 років підряд очолював список мільярдерів журналу Forbes, поступився лідерством мексиканському олігархові Карлосу Сліму Хелу. Статки 67-річного Сліма перевалили за 60 млрд доларів.

Карлос СлімМенше півроку тому він займав 3-е місце після Гейтса і Уоррена Баффетта, гендиректора Berkshire Hathaway. У списку журналу Forbes, в якому дані про статки мільярдерів (розраховуються на підставі їх частки в бізнесі) знімалися 9 лютого, Слім був оцінений в 49 млрд, Баффетт - в 52 млрд, а Гейтс - в 56 млрд.

Але Слім показав найшвидші темпи зростання: статки багатого мексиканця за рік виросли на 19 млрд доларів. Підконтрольні йому компанії - фактичні монополісти в телекомунікаційному секторі Мексики: Telefonos de Mexico (Telmex) контролює більше 90% ринку фіксованого зв`язку, обслуговуючи 18,3 млн. домогосподарств, а оператор мобільного зв`язку America Movil, що працює по всій Латинській Америці, в Мексиці контролює 75% ринку (більше 44,9 млн. абонентів).

Відео дня

Едуардо Гарсіа, засновник мексиканського фінансового інтернет-видання Sentido Comun, оцінює статки Сліма в 67,8 млрд, а Гейтса - в 59,2 млрд доларів. Три місяці тому Гарсіа першим відмітив, що Слім обійшов Баффетта; Forbes опублікував цю інформацію декількома днями пізніше.

newsru