Прем`єр-міністр РФ Володимир ПУТІН назвав пріоритетним завданням холдингу "Газпром" забезпечити внутрішні потреби Росії, але попросив докласти максимум зусиль для забезпечення експорту.

Про це повідомляє РІА «Новости».

В.ПУТІН провів у суботу зустріч з віце-прем`єром РФ Ігорем СЄЧИНИМ і заступниками голови правління "Газпрому" Олександром МЕДВЕДЄВИМ і Андрієм КРУГЛОВИМ, на якій обговорив ситуацію навколо постачань газу до європейських країн.

Відео дня

"Прошу вас максимально докласти зусиль, щоб забезпечити потреби наших партнерів зарубіжних, маючи на увазі, що головне завдання - енергетиків узагалі, "Газпрому" зокрема - забезпечити внутрішні потреби РФ, забезпечити споживачів у РФ. Це - першочергове завдання", - сказав В.ПУТІН.

Він підкреслив, що нинішня ситуація з постачаннями газу до Європи показує, наскільки запитані проекти газопроводів "Північний потік" і "Південний потік".

"Сьогодні незайвим буде згадати тих, хто заважав нам будувати "Північний потік". Якби не заважали, була б уже друга гілка, і вони обидві були б завантажені. Під нові транспортні маршрути "Газпром" би вже розкрив нові родовища, зокрема Бованенківське, активніше працювали б на Штокмані, і сьогодні, я впевнений, таких би проблем не виникало", - сказав В.ПУТІН.

Він висловив надію, що робота над "Північним потоком" буде завершена і робота над "Південним потоком" піде активнішим.

"Сьогодні очевидно, що це абсолютно запитані проекти", - відзначив він.