Арікат закликав Ізраїль не перешкоджати прагненню Палестини, фото pinguin.by

Як передає власний кореспондент УНІАН у Республіці Білорусь, про це дипломат заявив сьогодні на прес-конференції в Мінську.

«Закликаємо Ізраїль припинити погрози на адресу палестинського керівництва, не відновлювати акти агресії в Секторі Газа в спробі зірвати палестинські зусилля з набуття статусу держави-спостерігача при ООН», - сказав Х.Аріката.

Посол Палестини також закликав міжнародне співтовариство «посприяти припиненню ізраїльської агресії» проти палестинського народу.

Відео дня

«Ізраїльський уряд має понести повну відповідальність за свої дії та військові злочини проти мирного населення, а також за матеріальні збитки, завдані палестинському народу», - сказав Х.Аріката.

Як повідомляв УНІАН, масштабну операцію «Хмарний стовп» проти бойовиків ХАМАСу в Секторі Газа Ізраїль початків 14 листопада після почастішання обстрілів Ізраїлю з палестинської сторони. В результаті військових дій, що тривали з 14 до 21 листопада, загинули п'ять ізраїльтян, поранень зазнали близько 90 осіб. Втрати палестинської сторони – 162 людини вбито, близько 2350 поранено.

Ввечері 21 листопада в Каїрі було оголошено про припинення вогню в зоні конфлікту.

Головна умова укладеної угоди – «затишшя в обмін на затишшя». Це означає, що в разі атаки з боку Сектора Газа Тель-Авів залишає за собою право на військову операцію у відповідь, у тому числі й наземну.