Медведєв

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв запевняє, що, незважаючи на зростання військових витрат, РФ не збирається ні з ким воювати.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він сказав в інтерв'ю російським телеканалам.

"Воювати ми, звичайно, ні з ким не збираємося, ми миролюбна країна", - сказав Д.Медведєв.

Відео дня

За його словами, бюджет Міністерства оборони РФ, бюджет Збройних сил на 2013 рік становить 2,1 трлн рублів. (близько 70 млрд дол.)

При цьому прем'єр запевнив, що влада виділить у 2,5 раза більше коштів на освіту і охорону здоров'я. "Отже в цьому сенсі пріоритети бюджету цілком очевидні. Це при тому, що ми дійсно витрачаємо чимало грошей на оборону", - сказав він.

За словами Д.Медведєва, зростання військових витрат викликане необхідністю підняти грошове забезпечення військовослужбовців, вирішити питання надання їм житла, а також питання закупівлі нової зброї та військової техніки.

"У нас, на жаль, загальна ситуація з озброєнням була дуже і дуже важкою, критичною, тому що ступінь зношення озброєнь з окремих видів і в деяких родах військ досягав 70-80%. Було ухвалено величезну програму, яка дає змогу цю ситуацію змінити. І до 2020 року, навпаки, всі озброєння будуть практично новими. Це дуже важливо для країни, тим більше ядерної країни, нашої країни", - сказав він.