СШАСША очікує від Грузії мирного політичного діалогу і поки не коментує можливу роль Росії в грузинському конфлікті.

Про це заявив представник Держдепартаменту США Шин МакКОРМАК.

“Ці питання можуть бути вирішені тільки шляхом політичного діалогу в Грузії і, звичайно, це те, що ми хотіли би бачити”, - сказав він.

Відео дня

Відповідаючи на запитання щодо обвинувачень на адресу Росії, які були висловлені Президентом Грузії Михайлом СААКАШВІЛІ, представник Держдепартаменту зазначив, що поки не може говорити про проголошені звинувачення.

“Звичайно, якщо б це було правда, це стало б приводом для занепокоєння не тільки для нас, але, як я можу очікувати, приводом для серйозного занепокоєння уряду Грузії”, - сказав Ш.МакКОРМАК.

Як повідомляв УНІАН, з 1 листопада у Грузії проходили масові акції протесту, організовані опозицією. 7 листопада поліція почала розгони демонстрацій з використанням водометів, сльозогінного газу та пластикових куль, а в ніч з 7 на 8 листопада Президент Грузії Михайло СААКАШВІЛІ ввів на всій території Грузії надзвичайний стан терміном на 15 діб, в ході якого заборонено проводити мітинги та демонстрації, випускати інформаційні повідомлення про ситуацію в Грузії на всіх теле- і радіоканалах, крім Громадського телебачення. М.СААКАШВІЛІ заявив про причетність Росії до масових акцій протесту в Грузії. МЗС Грузії оголосило трьох співробітників російського посольства в Тбілісі персонами нон-грата.