Як повідомляє РІА Новости, це другий великий теракт у центрі столиці Дагестану за тиждень - у понеділок два вибухи пролунали біля будівлі управління ФССП по республіці, загинули 4 людини і близько 50 отримали поранення.

Після подвійного теракту в понеділок, коли більш потужну бомбу задіяли тільки після того, як на місці першого вибуху зібралися люди, силовики ретельно перевірили територію.

"Кінологи і вибухотехніки ретельно перевіряють прилеглу територію на предмет вибухових речовин", - розповів представник регіонального МВС.

Відео дня

За останніми даними, кількість поранених досягла 12 осіб, серед них п'ять поліцейських. Перші повідомлення про те, що серед постраждалих можуть бути діти, були незабаром спростовані.

У важкому стані перебувають двоє поліцейських, одного з яких спочатку помилково прийняли за померлого.

"Один з поліцейських перебував поряд з епіцентром вибуху і отримав дуже важкі поранення, тому спочатку вирішили, що він загинув, однак потім медики виявили у нього ознаки життя. Зараз він перебуває в реанімації", - розповів представник МВС республіки.

За попередніми даними, вибухнула терористка-смертниця. Її особа поки не встановлена, але силовики припускають, що вона була дружиною одного з бойовиків.

Джерело в правоохоронних органах повідомило, що вибух зняли камери відеоспостереження, встановлені на будівлі МВС, а також на будівлі, розташованій поруч. "Якщо особу смертниці не вдасться встановити з запису, то її особу буде встановлено ​​за результатами експертизи ДНК", - уточнило джерело.

МВС уточнило, що вибух стався за 100 метрів від будівлі МВС і не завдав їй ніяких ушкоджень.

"Метою смертниці був замах на життя співробітників правоохоронних органів, зокрема, на наряд поліції, який ніс службу в цьому районі", - сказав співрозмовник агентства.

МНС Росії відзвітувало про готовність направити до Махачкали літак для евакуації на лікування в московські клініки постраждалих під час вибуху.

"У готовності до вильоту перебуває літак Іл-76, обладнаний медичними модулями, з лікарями на борту", - повідомила офіційний представник МНС Росії Ірина Россіус.

За її словами, у разі потреби найбільш постраждалих можуть доставити на лікування до Москви.