газ / Фото : Газпром

Як передає власний кореспондент УНІАН у Республіці Білорусь, про це повідомив сьогодні журналістам перший віце-прем'єр Білорусі Володимир Семашко, відповідаючи на запитання, чи будуть підвищені ціни на газ для білоруських споживачів на тлі зростання світових цін на енергоносії.

На тему: Київ може скоротити закупівлю російського газу до 10 мільярдів кубометрів

«Ви знаєте, що ми отримуємо газ за дуже конкурентними цінами. За минулий рік середня ціна склалася на рівні 165,6 дол., сьогодні трохи нижче. З урахуванням зростання цін на нафту (а цінова формула поставок газу до Білорусі прив'язана до світових цін, котирувань) безумовно якийсь підйом буде, але дуже незначний», - зазначив Семашко.

Відео дня

За його словами, ціна за 1 тис. куб м газу для Білорусі в 2014 році може становити 175 дол.

Довідка УНІАН. Наприкінці листопада 2011 року «Газпром» купив 50% акцій «Білтрансгазу» за 2,5 млрд доларів, довівши свою частку в підприємстві до 100%. При цьому компанія «Білтрансгаз» була перейменована в «Газпром трансгаз Білорусь». Натомість Білорусь отримала знижку на газ і підписала контракт на поставки газу в 2012-2014 роках. Середньорічна ціна газу в 2012 році становила для Білорусі 165,6 дол. за тисячу кубометрів.