Сергій Полонський / Фото : Glomu.ru

Рішення про достатність чи недостатність підстав для видачі російського бізнесмена Сергія Полонського, затриманого поліцейськими Камбоджі за запитом Генеральної прокуратури РФ, буде прийматися судом без присутності росіянина, повідомив РІА Новини один з камбоджійських адвокатів, які працювали у справі Полонського в січні-квітні в суді провінції Сіанук.

"Суд визначає тільки одне: достатність або недостатність підстав для видачі затриманого. Оскыльки для затримання Сергія Полонського використовувався ордер, виданий камбоджійською прокуратурою з відома суду, очевидно, підстав для його передачі Росії вдосталь, інакше такий ордер ніхто б не виписав. У цьому випадку рішення ухвалюватиметься без присутності самого Полонського або представників його захисту, і вплинути на це рішення його адвокати не зможуть", - повідомив юрист.

Читайте також: Заарештованого російського мільярдера немає у в'язниці , куди його повинні були направити

Відео дня

Питання про конфлікт інтересів між поки не завершеним справою Полонського в суді провінції Сіанук і запитом на його видачу Росії камбоджійське законодавство повністю залишає в компетенції судді, сказав співрозмовник агентства.

Він додав, що вся повнота влади в ухваленні рішення, передавати або не передавати Полонського Росії, незалежно від характеру постанови суду належить уряду Камбоджі.

"Тільки уряд може призупинити або скасувати передачу Сергія владі Росії, і то тільки за наявності дуже вагомих підстав для цього. А таких підстав поки немає", - сказав адвокат.

МВС Росії у вівторок повідомило ЗМІ про те, що офіційне повідомлення камбоджійської влади про затримання Полонського вже надійшло в правоохоронні органи РФ.

"Думаю, передача Полонського Росії може відбутися в будь-який момент протягом найближчих трьох днів, якщо не втрутяться якісь особливі обставини", - сказав камбоджійський адвокат.