Швейцария ограничила иммиграцию / update-traveltechnology.blogspot.com

В ЄС пояснили, що участь Швейцарії у європейських грантових програмах неможливо, якщо вона не забезпечить свободу пересування, передає Agence France-Presse. Зокрема, припинено фінансування інноваційної програми «Горизонт-2020» (Horizon 2020), на яку в 2014-2020 роках планувалося витратити 80 мільярдів євро. До роботи над проектом повинні були підключитися 8 тисяч осіб, пише Лента.ру.

Крім того, Швейцарії відмовили в участі в європейській програмі студентського обміну «Еразмус» (Erasmus). У 2011-2012 роках понад 2600 студентів з цієї країни отримали можливість пройти навчання в університетах країн-членів ЄС.

Раніше в суботу, 15 лютого, влада Швейцарії відмовилися підписати угоду і відкрити свій ринок праці для Хорватії, яка вступила в Євросоюз в 2013 році. Чиновники пояснювали, що не можуть це зробити через те, що на всенародному голосуванні було прийнято рішення про обмеження міграції.

Відео дня

Читайте такожБританія зобовяже мігрантів та іноземців платити за лікування

Референдум про в'їзд до Швейцарії іноземної робочої сили відбувся в країні 9 лютого. За скасування рішення про надання громадянам країни та держав-членів ЄС рівних прав при працевлаштуванні висловилися 50,3 відсотка жителів країни. Підсумки голосування викликали негативну реакцію Брюсселя.

Швейцарія не є членом ЄС, однак входить в Шенгенську та Європейської економічної зони. Угоди між Берном і Брюсселем довгий час давали можливість вільного переміщення і торгівлі. В'їзд до Швейцарії мігрантів з неєвропейських країн був обмежений і раніше.