Ким Чен Ын счел план объединения двух Корей

Як наголошується в опублікованому 12 квітня заяві представника цієї організації, очолюваної Кім Чен Ином, даний план, що включає "вирішення гуманітарних питань", "створення бази для підвищення рівня життя в інтересах спільного процвітання" і "відновлення єдності нації", "являє собою, по суті, просту мішанину і не заслуговує жодної уваги". Запропонована Пак Кин Хе доктрина об'єднання "не має ніякого відношення до поліпшення міжкорейських відносин", вважають в ДКО.

Про це пише ИТАР-ТАСС.

Представник комітету звинуватив президента РК в тому, що вона "образила своїх співвітчизників", згадавши про економічну кризу і голод в КНДР. Крім того, в комітеті викликало роздратування та обставина, що Пак Кин Хе "міркувала про внутрішні проблеми корейської нації в третій країні".

Відео дня

ДКО зажадав від президента РК "вибирати вирази", і не використовувати в майбутньому термін "довіра", щоб не вводити в оману громадськість.

Читайте такожБільше тисячі чиновників та їхніх рідних стратять або відправлять до таборів у КНДР

Південнокорейська "влада марно очікує від КНДР позитивної відповіді на т.зв. "дрезденську декларацію", яка не заслуговує жодної уваги", - підкреслив представник ДКО.

Пак Кин Хе "слід зробити щось корисне в інтересах нації, а не витрачати час на безрозсудні висловлювання", підкреслили в північнокорейському відомстві.