У Росії провели першотравневу демонстрацію / Reuters

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, традицію на Червоній площі реанімували за радянським зразком. На транспарантах можна було побачити гасла: «Мир – праця - май!» «Людині праці - слава!»

Однак потрапити на саму демонстрацію можна було лише за спецперепустками, заздалегідь виданими виключно для учасників ходи. Вони йшли на Красну площу з прапорами, квітами та повітряними кульками. Для простих громадян і перехожих вхід до місця демонстрації було закрито. Прохід на Красну площу на прилеглих до неї вулицях з самого ранку перекрили залізними огорожами. Порядок в місті цього дня забезпечують понад 8,5 тис. поліцейських і військовослужбовців внутрішніх військ МВС Росії.

У Федерації незалежних профспілок Росії анонсували не менш як 100 тисяч демонстрантів (переважно членів профспілок Москви і Підмосков'я, працівників різноманітних підприємств столичного регіону). У столичній поліції нарахували трохи менше учасників – близько 80 тис.

Відео дня

Читайте такожУ Москві на мітингу підтримують гаслами сепаратистів Донецька та ЛуганськаНа відміну від демонстрації 1991 року на сьогоднішньому заході комуністичну символіку змінили на російські триколори, георгіївські стрічки, а гасла про рівність трудящих загубилися серед політичних транспарантів. Більшість гасел було присвячено анексії Криму Росією: «Севастополь – Москва - Росія», «Пишаюся країною», «Їдемо відпочивати до Криму!»

Захід у прямому ефірі транслювали декілька федеральних телеканалів. Учасників ходи зі спеціально встановлених трибун вітали представники профспілкових організацій. Демонстрація тривала в цілому близько години. Організатори розраховували на участь у заході перших осіб держави. Втім, ходу відвідав лише мер Москви Сергій Собянін, який особисто очолив одну з колон.

Тим часом президент Росії Володимир Путін в Кремлі нагороджував золотими зірками Героя Праці п'ятьох росіян. Як підкреслюється на сайті Кремля, вони були удостоєні цього звання за особливі трудові заслуги.

Загалом цього дня в Москві відбулося кілька десятків політичних заходів. Свої акції до 1 травня провели націоналісти, комуністи, члени партії «Справедливая Россия» та прихильники ЛДПР. Загалом, за різними оцінками, у демонстраціях і мітингах взяли участь 150 тис. осіб у 13 місцях.