@HaSHeM_AdHaM

Сильна пожежа почалася в суботу ввечері в столиці Лівії Тріполі, після того як ракета потрапила в резервуар з 6 мільйонами літрів нафтопродуктів.

Як передають РИА Новости з посиланням на агентство Франс Прес, про це повідомив представник лівійської державної компанії National Oil Corp. Мохамед аль-Храрі.

Резервуар розташований по дорозі в аеропорт Тріполі, де протягом кількох останніх тижнів тривають бої між різними угрупованнями бойовиків, жертвами яких стали десятки людей. За даними представника National Oil, всього в резервуарах сховища понад 90 мільйонів літрів нафто - і газопродуктів.

Відео дня

Читайте такожУ Лівії помер один із ув’язнених українців – МЗС

"Потужний вибух може прогриміти, який викличе руйнування в радіусі від трьох до п'яти кілометрів (від сховища)", - заявив аль-Храрі одному з місцевих телеканалів.

@HaSHeM_AdHaM

Він додав, що співробітники підприємства покинули територію, де сталася пожежа.

Пожежні бригади намагаються загасити полум'я. Міністерство нафти і газу Лівії закликало жителів Тріполі, які проживають поблизу сховища, негайно покинути цю область через загрозу вибуху.

Читайте такожЗаява влади Лівії обвалила ціни на нафту до тритижневого мінімуму

Після повалення Муаммара Каддафі в Лівії зберігається напружена обстановка. МЗС багатьох країн в неділю закликали своїх громадян покинути країну з міркувань безпеки.