Жертвами вибуху в Бейруті стали десятки людей / фото REUTERS

Внаслідок нищівного вибуху у столиці Лівана Бейруті загинуло щонайменше 70 людей, ще понад 3700 осіб - травмовано. Це перша офіційна інформація про кількість жертв.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Лівана Хасан Хамад, передає Al Jazeera

"Це катастрофа у всіх сенсах цього слова", - сказав Хамад в інтерв'ю декільком телеканалам, відвідуючи лікарню в ліванській столиці.

Відео дня

Серед загиблих - генеральний секретар ліванської партії "Катаїб" Назар Наджар’ян, повідомили у пресслужбі партії. Штаб-квартира партії, однієї з найстаріших партій в країні, розташована прямо біля морського порту, де стався вибух. Серед постраждалих - дружина і дочка прем’єр-міністра Лівану Хасана Діаба. 

Читайте такожМасштабні руйнування і сотні постраждалих: в мережі публікують відео моменту та наслідків вибуху в Бейруті

Як повідомляв УНІАН, 4 серпня в портовому районі Бейрута стався потужний вибух. На відеозаписах з місця подій видно зруйновані будинки та перекинуті автомобілі. Точна кількість постраждалих і причини вибуху наразі невідомі.

Начальник відділу менеджменту кризових ситуацій Департаменту консульської служби МЗС України Максим Коваленко повідомив УНІАН, що серед працівників Посольства України в Ліванській Республіці та членів їхніх сімей постраждалих немає.

Інформація щодо можливих загиблих або постраждалих внаслідок вибуху громадян України до наших дипломатичних установ наразі не надходила.