Олександр Лукашенко / REUTERS

Слідчий комітет порушив кримінальні справи проти двох громадян Білорусі у зв’язку з затриманням 29 липня групи найманців з ПВК «Вагнера».

Про це йдеться у повідомленні прес-служби.

Читайте такожУ Кремлі прокоментували виведення американських військ із Німеччини

Відео дня

Мова про Сергія Тихановського та Миколи Статкевича. Як пише Європейська правда, обидва є опозиційними активістами. Дружина Тихановського є одним з кандидатів у президенти Білорусі.

Справи порушені, зокрема, за статтями про підготовку масових заворушень, а також – про заклики до вчинення  насильницько-агресивних дій.

Як повідомляв УНІАН, 32 найманці, яких у ніч на 29 липня затримали співробітники правоохоронних органів Білорусі під Мінськом, виявилися членами російської приватної військової компанії Вагнера.

Довідка УНІАН. Так звана приватна військова компанія «Вагнер» – це закрита організація, тисячі найманців якою воюють по всьому світу і в Україні зокрема. Іноземні ЗМІ пов'язують діяльність ПВК безпосередньо з главою Кремля Володимиром Путіним.

ПВК "Вагнер" відома жорстоким поводженням з військовими полоненими й мирними жителями. Самих бойовиків не раз виявляли в гарячих точках світу після публікації в мережі їх звірств. Деякі з членів компанії цього навіть не приховували.