Євген Пригожин хотів знищити Володимира Путіна, вважає колишній радянський шпигун / фото ua.depositphotos.com

Повстання в Росії "вагнерівців", ватажком яких є так званий "кухар" російського диктатора Володимира Путіна Євген Пригожин, не було "договірняком".

У РФ все було цілком серйозно, і унаслідок цих "гарячих" подій найбільшої шкоди було завдано лідеру росіян, розповів колишній співробітник Комітету державної безпеки СРСР Сергій Жирнов в інтерв'ю українському журналісту Дмитру Гордону.

За його словами, метою Пригожина було не взяти в заручники, а "знищити Путіна, наф*г він комусь потрібен".

Відео дня

"...це не була театральна постановка, як деякі коментатори стали говорити, що вони всі там домовилися... Найголовніша людина, яка від цього втратила, - це Путін... Дві людини придбали - це Пригожин і Лукашенко (білоруський диктатор Олександр Лукашенко - Ред.), тому це не була постановка", - заявив екс-шпигун.

Колишній співробітник КДБ вважає, що "все було від безвиході". "...тому що Пригожин хотів зробити, напевно, що-небудь подібне, але я думаю, ось, не 23... червня... його поставили в таке становище, коли він не міг далі тягнути, він міг боротися за своє життя", - додав експерт.

Бунт Пригожина в Росії - сьогодні це варто знати

Євген Пригожин 23 червня заявив, що кадрові російські військові, які підпорядковуються Міноборони країни, вдарили по тиловому табору приватної військової компанії "Вагнер". Путінський "кухар" звинуватив військове керівництво РФ у ліквідації великої кількості окупантів і пригрозив "покаранням".

24 числа найманці взяли під контроль Ростов-на-Дону і Воронеж і висунулися у бік Москви. Членам ПВК вдалося знищити, зокрема, військовий літак і кілька вертольотів.

Заколот "вагнерівців" різко завершився у той же день - Пригожин з відома Путіна поспілкувався з Лукашенком телефоном, і його посіпаки перестали рухатися у бік столиці Росії. У Кремлі стверджували, що ватажок ПВК отримав гарантії безпеки і вирушить на білоруську територію. У мережі вже повідомляли, що Пригожин у Білорусі.

Вас також можуть зацікавити новини: