Володимир Путін недієздатний, вважає партизан / скріншот

Повстання в Росії, яке організував ватажок приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин проти режиму "маніяка" Володимира Путіна, показало, зокрема, що у РФ влада фактично знаходиться в руках у ватажків банд, а президент ситуацію не контролює.

У РФ хаос менш ніж за добу паралізував державу, де-факто армія РФ і силові структури перестали існувати як єдиний організм і не змогли чинити опір, йдеться у статті представника добровольчого легіону "Свобода Росії" з позивним "Цезар". 

На його думку, "вояж" найманців показав, що у Росії силовики можуть лише розганяти демонстрантів.

Відео дня

"...Влада Путіна і доля ядерного арсеналу висіли на волосині. Пригожин відступив, але є ймовірність, що ядерна зброя потрапила в його руки. Ситуація може повторитися у будь-який момент. Тоді всі договори і угоди про нерозповсюдження ядерної зброї втратять сенс, а загроза його застосування - стане абсолютно реальною", - вважає партизан.

"Цезар" вважає, що заколот також показав, що у російського диктатора немає підтримки серед силовиків і на вулиці. "...Путін - не просто божевільний, він недієздатний. Раніше його влада трималася на вмілій модерації кланових конфліктів і своєчасній ліквідації потенційних супротивників. Це залишилося в минулому... Парад суверенітетів національних республік - лише питання часу...", - додав він.

Заколот "Вагнера" в Росії - що сьогодні варто знати

Наприкінці червня члени ПВК "Вагнер" нібито вирішили покарати російське військове керівництво за ліквідацію великої кількості окупантів. Найманцям вдалося без проблем захопити Ростов-на-Дону, а також Воронеж і висунутися у бік Москви. Євген Пригожин стверджував, що на бік "вагнерівців" перейшли десятки силовиків.

Бунт "вагнерівців" несподівано закінчився телефонною бесідою Пригожина з білоруським диктатором Олександром Лукашенком, про яку знав Володимир Путін.

У Кремлі стверджували, що Пригожин отримав гарантії безпеки і вирушить у Білорусь. За відомостями ЗМІ, Пригожина помітили в готелі в Мінську.

Вас також можуть зацікавити новини: