Названо можливу причину затримання Тимура Іванова / колаж УНІАН з фото ua.depositphotos.com і скріншоту

В РФ затриманий Тимур Іванов - заступник міністра оборони РФ Сергія Шойгу. Арешт Іванова може бути спробою "клану"-конкурента послабити владу очільника Міноборони країни-агресора.

Про це пише Reuters. "На перший погляд, час затримання Тимура Іванова був несподіваним, оскільки Росія веде війну в Україні, а влада визнала дискредитацію армії злочином, за який загрожує ув’язнення. Звинувачення (Іванова, - УНІАН) у хабарництві були у відкритому доступі понад рік без видимих наслідків", - зазначає видання.

Попри це, російське державне телебачення показало одне з облич цієї війни у залі суду, одягненим у військову форму. Видання з посиланням на російських політологів зазначає, що може йти мова про внутрішню боротьбу між "кланами", які борються за багатство та вплив у політичній системі Росії.

Відео дня

Видання пояснює, що під "кланами" маються на увазі об'єднання чиновників, бізнесменів та старих знайомих диктатора Володимира Путіна, які зосереджені навколо військових, розвідки, правоохоронних органів та військово-промислового комплексу РФ.

"Комусь в еліті не сподобався той факт, що Шойгу став сильнішим. Це йде не від Путіна, а від людей, близьких до Путіна, які вважають, що Шойгу переграв. Це просто боротьба з кимось із міністерством, яке стало занадто потужним, і спроба збалансувати ситуацію", - цитує агентство слова старшої співробітниці Євразійського центру Carnegie Russia Тетяни Станової.

У центрі уваги Тимур Іванов - новини сьогодні варто прочитати

Напередодні в Росії затримали заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова. Його підозрюють в отриманні хабаря в розмірі щонайменше 1 мільйона рублів, за це йому загрожує до 15 років колонії.

Пізніше з'явилася інформація, що Іванова підозрюють у держзраді. ЗМІ також повідомили, що він є близьким другом спікера Володимира Путіна Дмитра Пєскова. На думку політолога Аббаса Галлямова, арешт Іванова міг бути погоджений із самим Сергієм Шойгу.

Вас також можуть зацікавити новини: