Галлямов каже, що Шойгу мали б зняти з займаної посади ще на початку російського вторгнення в Україну / скріншот

Днями в Росії було затримано заступника міністра оборони – Тімура Іванова. І цей крок міг бути погоджений із самим очільником Міноборони РФ Сергієм Шойгу, вважає політолог Аббас Галлямов. 

В ефірі "24 каналу" він пояснив, чому сам Шойгу ще перебуває на посаді. За словами політолога, його мали б зняти ще на початку вторгнення в Україну – у березні-квітні 2022 року. Проте тоді зʼявилися б підозри, адже російський диктатор Володимир Путін продовжує стверджувати, що "все йде за планом". 

"По-друге, і це найважливіше, не факт, що прийде інший і воюватиме умовно "краще". Тобто чи варто міняти шило на мило? Шойгу зараз у такому положенні, що на нього можна повісити будь-який провал і відправити у відставку без покарання", – додав Галлямов.

Відео дня

Зазначається, що Путін може призначати нових міністрів хоч кожні півроку. Проте тоді буде зруйновано його "образ сили і контролю", який диктатор вибудовував не один рік. 

"Якщо він істерично, як пізній Єльцин, почне змінювати міністрів, то його рейтинг впаде до нуля. Тому так, він може дозволити собі робити ось такі зачистки, але з упевненістю, що негативу не буде", – резюмував Галлямов. 

Арешт заступника Шойгу

Кілька днів тому в Росії затримали заступника міністра оборони РФ Сергія Шойгу – Тимура Іванова. Зазначається, що його було затримано за підозрою в отриманні хабаря. 

Згодом стало відомо, що заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова підозрюють у державній зраді. Його звинувачують в одержання хабаря в особливо великому розмірі "при проведенні підрядних і субпідрядних робіт для потреб Міноборони".

Водночас джерела "УП" в Головному управлінні розвідки стверджують, що цей арешт став результатом успішної спецоперації ГУР. Кілька тижнів тому розвідка провела спецоперацію, унаслідок якої отримала доступ до конфіденційної інформації та службових документів Іванова.

Вас також можуть зацікавити новини: