Путін постачає Іран новітньою зброєю / фото REUTERS

Росія постачає Ірану свою новітню зброю в обмін на озброєння для війни в Україні.

Як повідомляє видання NBC з посиланням на представника Білого дому, РФ надає "безпрецедентний рівень" військової і технічної підтримки Ірану. Зазначається, що у рамках розширеного партнерства Росія може надати Ірану сучасне військове обладнання та компоненти, включаючи вертольоти (а зокрема, винищувачі Су-35) та системи ППО.

"Це партнерство становить загрозу не тільки для України, але і для сусідів Ірану по регіону. Ми поділилися цією інформацією з партнерами на Близькому Сході і в усьому світі", – зазначав раніше один з високопоставлених чиновників адміністрації Джо Байдена.

Як заявила постійний представник Великобританії в ООН Барбара Вудворд, Росія зараз намагається купити у Ірану ще більше озброєнь, в тому числі сотні балістичних ракет (таких, як Fateh-110 та Zolfaghar).

"Ми стурбовані тим, що Росія має намір надати Ірану більш досконалі військові компоненти, які дозволять Тегерану зміцнити свої збройові можливості", – заявила вона.

Іранські балістичні ракети Fateh-110, Zolfaghar і безпілотники Shahed

Раніше повідомлялося, що Росія домовляється з Іраном про постачання сотні дронів-камікадзе і балістичних ракет.

У Повітряних силах ЗСУ відзначали, що можливості ефективно збивати балістичні ракети, такі як іранські Fateh-110 і Zolfaghar, в України поки немає. Змінити ситуацію могли б американські зенітні ракетні комплекси Patriot і франко-італійські комплекси SAMP/T.

Ракети Fateh-110 і Zolfaghar: характеристики

Fateh-110: Максимальна дальність: 300 км, закидається вага: 650 кг, точність (КВО) 3 м.

Zolfaghar: Максимальна дальність: 750 км, закидається вага: 579 кг, точність (КВО) 10 м.