Філ Хоган став єврокомісаром у 2019 році / Фото: REUTERS

Комісар ЄС з торгівлі Філ Хоган подав у відставку. Тиждень тому він порушив карантинні обмеження у рідній Ірландії, відвідавши звану вечерю любителів гольфу з щонайменше 80 гостями.

Про це повідомляє CNN.

Читайте такожЯк Зеленський: Трамп закликав Байдена пройти тест на наркотики перед дебатами

Відео дня

Він заявив, що глибоко шкодує про свою поїздку в Ірландію, і визнав, що суперечки вкрай підірвуть його роботу у майбутніх перемовинах щодо Brexit.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн відповіла, що поважає рішення Хогана подати у відставку, додавши, що вона «дуже вдячна» за його «невтомну працю» на посаді.

Що відомо про скандал Golfgate

В Ірландії звана «гольфова» вечеря з участю посадовців отримала широкий розголос у ЗМІ та соціальних мережах під назвою «Golfgate». Напередодні у відставку пішла й інша гостя – міністр сільського господарства Ірландії Дара Каллірі.

Під час докладу президенту ЄС щодо свого перебування в Ірландії Хоган визнав: «цілком очевидно», що турнір з гольфу не повинен був відбутися, і його особисто не мало там бути у зв’язку з посиленням карантину в Ірландії.

При цьому єврокомісар наголосив, що має негативний тест на COVID-19, проте зробив усе можливе, щоб убезпечити від інфікування оточуючих. Також він висловив свої «сердечні вибачення ірландському народу».

Філ Хоган обійняв посаду європейського комісара з торгівлі у 2019 році. Раніше він був уповноваженим Ірландії з питань сільського господарства і розвитку сільських регіонів, голосував в обох палатах парламенту Ірландії.

Останнім єврокомісаром, який зважився на відставку, був британець Джонатан Хілл – у 2019 році, за результатами парламентських виборів у Європі.