Китай, Росія та Іран можуть сформувати нову "вісь зла" / фото ua.depositphotos.com

Іран закликав Росію і Китай накласти вето на будь-яку резолюцію Ради Безпеки ООН, в якій говориться, що Ізраїль має право захищатися від атак ХАМАС, і закликає Ісламську Республіку припинити озброювати ополченців у регіоні.

"Народи світу і борці за свободу очікують, що Росія скористається своєю позицією і впливом в Раді Безпеки і запобіжить матеріалізацію намірів Америки", - заявив президент Ірану Ебрагім Раїсі під час візиту російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова в понеділок увечері, пише видання Financial Times.

Лавров прибув до Тегерана в понеділок для участі в регіональних переговорах щодо встановлення миру на Південному Кавказі.

Відео дня

Міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амірабдоллахян заявив, що його країна також зажадала, щоб Китай заблокував США.

Співпраця РФ, Китаю та Ірану - подробиці

Лідер республіканців у Сенаті США Мітч Макконнелл заявив, що Китай, РФ та Іран є новою "віссю зла", з якою Штати повинні впоратися. 81-річний американський сенатор вважає, що світ знаходиться в більшій небезпеці, ніж будь-коли за його життя.

"Це надзвичайна ситуація, коли ми повинні активізуватися і розібратися з цією новою віссю зла - Китаєм, Росією, Іраном, тому що це безпосередня загроза для Сполучених Штатів", - підкреслив лідер республіканців у Сенаті.

Вас також можуть зацікавити новини: