ЄС хоче обмежити можливості Кремля вести війну / фото ua.depositphotos.com

Західні країни доходять до згоди стосовно Російської Федерації. Як повідомив міністр закордонних справ України 2014-2019 рр. Павло Клімкін в інтерв’ю "Еспресо", європейські держави працюють над тим, щоб не дозволяти Москві зазіхати на чужі території.

"В Європі зараз поки формується консенсусне ставлення щодо Росії. Усім зрозуміло, що дозволити Росії підіймати ставки знову - це поразка для всієї Європи. Зараз тривають дискусії щодо вступу України до НАТО. Вступ може бути відкладений з перехідним періодом та новими гарантіями. Ці гарантії мають втихомирити Путіна й будь-який інший режим, який може бути в Росії. Щоб Путін взагалі й не думав про атаку Європи, а ми належимо саме до європейського простору", - сказав Клімкін.

Європа піднімає питання щодо способу ізоляції Росії. Наразі ця стратегія стає ключовою у баченні Заходу співпраці з Москвою.

Відео дня

"Повертатися до статус-кво з сірими зонами неможливо, оскільки сірі зони провокують Путіна дестабілізувати ситуацію в Україні та Європі. У Європі вже порушують питання: яким чином ізолювати Росію в межах сьогоднішніх кордонів. Ізоляція Росії стає ключовою стратегією Заходу щодо Москви. І в Росії вже починають це відчувати", - зазначив Клімкін.

Обмеження Заходу проти Росії і її союзників: що відомо з актуального

Нещодавно Канада ввела нові санкції проти РФ. У тому числі причини такого кроку криються в діях росіян щодо українських дітей на тимчасово окупованих територіях.

20 травня стало відомо, що нові санкції ЄС торкнуться майже сотні іноземних компанії, котрі співпрацюють з Росією. Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що ці фірми є по всьому світу – вони допомагають РФ обходити обмеження Заходу. Європа хоче перекрити Росії можливі шляхи ухилення від ефекту санкцій.

Вас також можуть зацікавити новини: