Ситуація в Ізраїлі загострилася / Ілюстрація REUTERS

В Армії оборони Ізраїлю заявили про нанесення авіаудару по розвідувальному центру палестинського угруповання ХАМАС. Стверджується, що всередині знаходилися десятки оперативників угруповання.

Читайте такожНаземна операція Ізраїлю в секторі Газа. Чи втрутяться в конфлікт інші країни

Як повідомляє The Times of Israel, військові стверджують, що об'єкт був командним центром для спостережної мережі ХАМАС.

Відео дня

При цьому неясно, скільки членів ХАМАС були вбиті при атаці.

Крім цього, ізраїльська армія повідомила про знищення "оперативної квартири" глави підрозділу ХАМАС з операцій з безпілотниками. Як стверджується, це пов'язано з тим, що угруповання почало запускати безліч «дронів-камікадзе» в напрямку Ізраїлю.

Загострення палестино-ізраїльського конфлікту

  • Ракетні удари між Ізраїлем і сектором Газа тривають з 10 травня.
  • Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що палестинські угруповання ХАМАС і «Ісламський джихад» заплатять високу ціну за дії проти Ізраїлю.
  • Глава політбюро ХАМАС Ісмаїл Ханія поклав всю відповідальність за те, що відбувається в регіоні на Ізраїль.
  • Також в ізраїльських містах Лоді та Єрусалимі спостерігаються масові заворушення. У Лоді ввели надзвичайний стан.
  • Увечері 12 травня президент США Джо Байден провів телефонні переговори з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньяху. Вони обговорили загострення конфлікту з ХАМАСом в секторі Газа. Джо Байден висловив сподівання, що незабаром цей конфлікт буде завершений.
  • Одна з ракет, випущених терористичним угрупуванням ХАМАС по території Ізраїлю, пробила систему захисту "Залізний купол".
  • Влада Ізраїлю повідомила про загибель 16 членів збройного підрозділу ХАМАС в результаті обстрілу сектора Газа. За даними органів охорони здоров'я Палестини, з моменту початку ескалації конфлікту в Газі було вбито щонайменше 56 осіб. В Ізраїлі, за даними влади, загинули шестеро людей.
  • Командування армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) оголосило про призов 7 тис. резервістів, які повинні прибути на бази в повній готовності до участі в бойових діях.