Китай проводить навчання навколо Тайваню / скріншот

У п'ятницю, 24 травня, Китай влаштував імітаційні ракетні удари по Тайваню. У широкомасштабних навчаннях КНР використовує бомбардувальники та винищувачі з бойовими ракетами, пише Reuters з посиланням на китайську державну телекомпанію CCTV.

Повідомляється, що бомбардувальники створили кілька ударних угруповань у водах на схід від Тайваню, виконуючи імітаційні атаки в координації з військовими кораблями. Зазначається, що навчання також включали імітацію бомбардування іноземних суден.

Високопоставлений представник служби безпеки Тайваню заявив, що кілька китайських бомбардувальників здійснили імітацію атак на іноземні судна поблизу східного кінця протоки Баші, яка відокремлює Тайвань від Філіппін.

Відео дня

Чиновник повідомив, що кілька китайських катерів берегової охорони також проводили навчання з "переслідування" біля східного узбережжя Тайваню, включно з імітаційними перевірками цивільних суден.

Берегова охорона Китаю заявила, що 24 травня провела "навчання правоохоронних органів" у водах на схід від Тайваню, зосередивши увагу на тренуваннях із перевірки та ідентифікації, попередження та відбиття атак.

Також зазначається, що патрулювання бойової готовності та практичні навчання в Тайванській протоці виконало китайське судно Nantong.

Дводенні навчання в Тайванській протоці та навколо груп контрольованих Тайванем островів отримали назву "Об'єднаний меч-2024А". Командування Східного театру військових дій Народно-визвольної армії Китаю заявило, що вони мали "перевірити здатність спільно захоплювати владу, проводити спільні атаки й окупувати ключові райони".

"Ця дія абсолютно розумна, законна і необхідна для боротьби з зарозумілістю "незалежності Тайваню" і стримування втручання зовнішніх сил", - заявив представник Міністерства оборони Китаю У Цянь.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Китай планує вторгнення на Тайвань на початку червня 2024 року. Про це повідомили в Global Press з посиланням на джерела в Міністерстві оборони Китаю та агентстві Сіньхуа.

Вас також можуть зацікавити новини: