Уряд Китаю експериментує з новою валютою / REUTERS

Китай активно тестує свою цифрову валюту, для чого роздає громадянам невеликі суми грошей. На сьогодні населенню роздали цифрових юанів на загальну суму в 39 мільйонів доларів.

Як повідомляє The Block, в Шанхаї, одному з головних фінансових центрів країни, влада в порядку лотереї провела роздачу 350 тисяч так званих «червоних пакетів». Кожен містить 55 цифрових юанів (близько 9 доларів США). Таким чином у місті роздали валюти на 3 мільйони доларів.

Зазначається, що з лютого влада більш ніж удвічі збільшила обсяг коштів, переданий населенню в рамках тестів цифрового юаня.

Відео дня

На сьогодні в шести містах Китаю (Шанхай, Пекін, Шеньчжень, Сучжоу, Ченду і Чанша) роздали цифрової валюти на 39 мільйонів доларів.  Тест в Шанхаї поки є наймасштабнішим.

Читайте такожЖарт Ілона Маска обвалив курс биткоїна

Цифровий юань Китаю - що про нього відомо

  • Китай почав дослідження і розробку своєї цифрової валюти в 2014 році, вона заснована на блокчейн-технологіях.
  • Народний банк Китаю ще в 2019 році запустив використання електронного юаня у великих містах країни. Громадяни за допомогою додатків, завантажених на смартфони, можуть використовувати ці цифрові рахунки для оплати товарів і послуг. Китайський регулятор визнав експеримент успішним.
  • Як раніше зазначалося в матеріалі УНІАН, Інститут дослідження цифрових валют Народного банку Китаю і міжнародна система передачі інформації та здійснення платежів SWIFT не так давно створили спільне підприємство , яке займається вивченням можливості впровадження цифрового юаня в систему проведення транскордонних платежів.
  • Тим часом влада США побоюється, що за допомогою цифрового юаня Китай спробує позбавити долар ролі основної резервної валюти у світі.