В учнів початкової школи рідше з'являються симптоми після зараження коронавірусом / REUTERS

У дітей від 6 до 13 років рідше з'являються симптоми захворювання на COVID-19, ніж у старших чи навіть молодших. Такий висновок зробило дослідження, проведене серед майже 400 пацієнтів віком до 21 року.

Читайте такожAssociated Press: В Південній півкулі коронавірус і грип вже зустрілися, що відбулося?Як пише Nature, його провели Метью Келлі і його колеги з Медичної школи Дюкського університету в Даремі, Північна Каліфорнія. Вони стежили за 382 дітьми і молодими дорослими, які вступали в тісний контакт з зараженими коронавірусом пацієнтами (деталі дослідження можна прочитати на сайті medRxiv). Приблизно в трьох чвертей учасників тести теж виявили вірус SARS-CoV-2.

Лише у 61% заражених дітей віком 6-13 років спостерігалися симптоми. При цьому вони були у 75% учасників дослідження до 6 років і 76% тих, кому більше 13. Діти віком 6-13 років, які все ж захворіли, зазвичай мали м'якші симптоми, ніж молодші чи старші.

Відео дня

Читайте такожBloomberg: Вихід Європи з карантину був помилкоюМайже третина заражених дітей, у кого були хворі брати чи сестри, не контактували з хворим дорослим. Це говорить про те, що коронавірус поширюється між дітьми.

Автори дослідження вважають, що школи і дитячі садки повинні враховувати вікові особливості у питанні симптомів, перевіряючи своїх вихованців на коронавірус. Видання зауважує, що результати дослідження наразі проходять фахову перевірку.

Коронавірус і школа: як першого вересня розпочнеться навчання?