REUTERS

У двох містах Китаю - Пекіні і Баодін - ввели військовий стан через новий спалах коронавірусу.

Про це повідомляє ТАСС з цим посиланням: на газету "Пенпай".

Читайте такожУ Пекіні заявили про "дуже високий ризик" поширення COVID-19 через спалах на ринку

Відео дня

Спалах коронавірусної інфекції на найбільшому пекінському оптовому ринку "Сіньфаді" у південному районі Фентай було виявлено ​​минулого тижня. Більшість тих, що заразилися - працівники торгових точок, їхні родичі та близькі. Адміністрація міста також була змушена тимчасово закрити кілька інших важливих комерційних об'єктів, у тому числі на заході столиці, оскільки вони опинилися в зоні підвищеного ризику. У зв'язку з цим в окремих районах Пекіна введені посилені заходи контролю.

Сьогодні газета "Пенпай" з посиланням на керівну робочу групу провінції з боротьби з коронавірусом написала, що адміністрація міста Баодін в північно-східній провінції Хебей, що межує з Пекіном, ввела в місті військовий стан для запобігання поширенню коронавірусу.

У заяві групи йдеться про необхідність "оперативно увійти в режим воєнного стану і запустити механізми військового часу для рішучого протистояння поширенню коронавірусу".

"Баодін безпосередньо межує з Пекіном, між двома містами відбувається активне переміщення людей та перевезення вантажів. У зв'язку з цим нам необхідно бути максимально пильними та вжити невідкладних заходів", - цитує газета заяву робочої групи.

У місті Баодін проживають понад 11 млн осіб. Місто розташоване на північний захід від Пекіна.

Згідно зі статистикою, в медичних установах столиці КНР перебувають 80 інфікованих коронавірусом. За весь час пандемії в місті було зареєстровано 673 тих, що заразилися, з них 584 одужали, 9 померли.