Flickr/The National Guard

Розпорядження щодо набору на військову службу, яку розіслало Командування з обробки військового набору Збройних сил США (MEPCOM), наказує не приймати в лави американських солдатів людей, у яких раніше виявляли коронавірус. Навіть ті, хто успішно одужав від COVID-19, не зможуть потрапити в американську армію.

Про це пише Business Insider, додаючи, що розпорядження певний час поширювалося в соціальних мережах. А тепер прес-секретар Пентагона Джесіка Максвелл підтвердила, що документ справжній. Згідно з ним, всі 65 пунктів набору рекрутів по всій території США повинні будуть виконувати нові вказівки щодо визначення медичної придатності охочих стати військовими. Всі нові рекрути повинні будуть зміряти температуру і відповісти на питання про симптоми й потенційні контакти з людьми, які хворіли на COVID-19.

Читайте такожForeign Policy: У пандемії коронавірусу багато спільного з фантазіями про зомбі апокаліпсис, що з цим робити?

Відео дня

Розпорядження також говорить, що під час співбесіди "повідомлення про історію хвороби COVID-19 буде розцінюватися як  причина для дискваліфікації". Якщо це ще й підтвердиться за допомогою лабораторних тестів чи клінічного діагнозу, рекрута дискваліфікують назавжди. Не зрозуміло, чому люди, які одужали від COVID-19, не зможуть служити в армії США. Представники MEPCOM не пояснили Business Insider, чому з'явилося таке рішення. Видання пише, що станом на 6 квітня в понад 1500 американських військових виявили коронавірус.