РФ розмістить ядерну зброю у Білорусі / фото ua.depositphotos.com

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов вважає, що Кремль взяв Білорусь у ядерні заручники.

"Заява Путіна про розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі – крок до внутрішньої дестабілізації країни – максимально підвищує рівень негативного сприйняття і суспільного відторгнення у білоруського суспільства Росії та Путіна. Кремль взяв Білорусь в ядерні заручники", - повідомив секретар РНБО у Twitter.

Ядерна зброя у Білорусі - що відомо

Як раніше повідомляв УНІАН, президент РФ РФ Володимир Путін заявив про готовність передати Білорусі потенційний носій ядерної зброї ОТРК "Іскандер". За його словами, це нібито їхня спільна з лідером Білорусі Олександром Лукашенком відповідь Заходу. Тоді ж він повідомив, що РФ вже розмістила в Білорусі 10 літаків, які можуть нести ядерні боєголовки.

Відео дня

У США відповіли вже на ці погрози. Там поки що дотримуються "обережної" позиції з приводу заяви Путіна й не бачать ознак готовності РФ застосувати ядерну зброю. За даними Пентагону, Лукашенко і Путін обговорювали між собою "ядерну угоду" у 2022 році.

Аналітики ISW підтвердили, що Путін, ймовірно, хотів дати Лукашенку ядерну зброю ще до вторгнення в Україну.

Вас також можуть зацікавити новини: