Володимир Путін програв у ситуації довкола України, вважає його однокурсник / фото REUTERS

Президент Російської Федерації Володимир Путін програв щодо України після того, як українська держава на фоні нової можливої агресії РФ отримала масову допомогу західних країн, а Росія – загрозу запровадження нових санкцій США.

"Кремль затремтів", розповів однокурсник очільника Росії по інституту КДБ та колишній радянський розвідник Юрій Швець в ефірі каналу "Україна 24".

"Зважаючи на все, Путін програв. В останні кілька днів, коли почалися масові постачання ракет та іншої техніки до України, коли почалося оточення країнами НАТО західного флангу РФ, навчання в Середземному морі, в районі Північної Атлантики, намічаються навчання в Арктиці, перекидання новітніх винищувачів F-35 на східний фланг НАТО... все це, певне, справило враження", – заявив експерт.

Відео дня

За його словами, також на владу РФ вплинула загроза нових американських санкцій.

Читайте такожЕксперт сказав, чи загрожують Україні ракетні удари з боку Росії"Все це привело до того, що Кремль затремтів. Десь два-три дні тому з Кремля через його підконтрольні ЗМІ та пропагандистів чується жалібне скиглення", – сказав Швець.

Швець зазначив, що Росія також отримала "удар під дих" від Китаю.

"…25 січня Сі Цзіньпін (лідер Китаю – Ред.) провів відеоконференцію з лідерами країн Середньої Азії... Росію туди навіть не покликали. Сенс цієї конференції полягав у тому, що Китай бере ці країни собі під крильце – і Росія там ні до чого…", – пояснив колишній розвідник.

Однокурсник Путіна вважає, що таким чином РФ отримала удар з двох боків – із західного та південно-східного. 

Раніше дипломат, експерт-міжнародник Руслан Осипенко поділився думкою, що Володимир Путін стосовно української держави зробив ставку не на воєнну силу, а на політичне рішення.

Агресія Росії проти України – коротко про те, що треба знати

Навесні 2014 року російська влада незаконно анексувала український Крим. Потім Росія підтримала бойовиків, які захопили частину Донбасу й створили самопроголошені "ДНР" та "ЛНР". На частину сходу України також вдерлися війська РФ.

Російська сторона стверджує, що на Донбас не вдиралася, а захоплення Криму називає поверненням півострова у "рідну гавань".

Низка західних країн покарали Росію за агресію проти України санкціями.

Восени минулого року РФ загострила ситуацію на кордоні з Україною – перекинула багато військових та техніки, з'явилася загроза широкомасштабного вторгнення.

Наприкінці січня поточного року секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов сказав, що широкомасштабний наступ РФ на Україну фізично неможливий.

Спікер Білого дому Джен Псакі сказала, що влада США підготувала список людей з оточення Володимира Путіна, проти яких можуть запровадити економічні санкції у разі наступу Росії на Україну.

Вас також можуть зацікавити новини: