Ще одна спроба теракту у Франції / Pairedailes

У Парижі чоловік напав на поліцейських з двома ножами. Правоохоронцям довелось відбиватися.

Про це повідомляє Actu17.

Читайте такожПоліція затримала імовірного спільника вбивці, який обезголовив жінку у храмі в Ніцці (відео)

Відео дня

Близько 15:00 мешканка столиці зателефонувала в поліцію та повідомила про двох підозрілих чоловіків з ножем у дворі свого будинку.

Коли копи приїхали на виклик, на них накинувся один з чоловіків з двома кухонними ножами та криком: «Аллаху Акбар». Правоохоронці нейтралізували нападника електрошокером.

Разом з нападником затримали і його 60-річного батька, що був поряд під час події.

За інформацією джерел видання, поліція добре знає злочинця – він страждає шизофренією. Під час затримання його злегка поранили.  Попередні дані вказують, що зловмисник готувався напасти на «третю особу». Розпочато розслідування.

Що трапилось у Франції

29 жовтня в церкві в центрі Ніцци невідомий з ножем напав на прихожан і туристів. Терорист відрізав голову жінці та важко поранив кількох людей, двоє з яких загинули.

Також поліцейські у французькому Авіньйоні застрелили чоловіка, який намагався напасти на них з ножем. Крім того, в саудівському місті Джедда терорист з ножем напав на охоронця консульства Франції.

Все почалося з того, що 16 жовтня у Франції 18-річний уродженець Москви чеченського походження відрубав голову вчителю Самюелю Паті за те, що той показував у школі карикатури Charlie Hebdo на пророка Мухаммеда. Після цього президент країни Емманюель Макрон пообіцяв посилили боротьбу з радикальними ісламістами. Низка ісламських країн висловила своє невдоволення риторикою Макрона.

Того ж дня у країні боротьбу з тероризмом перевели на вищий рівень термінових заходів.