Королева Британії Єлизавета II відвідала авіаносець HMS Queen Elizabeth, названий на її честь, який готується вперше відправитися в 28-тижневий похід на чолі міжнародної авіаносної групи.

Відео дня

Про це повідомили на офіційних сторінках королівської сім'ї в соцмережах.

"Її Величність зустрілася з 1700 офіцерами Королівського флоту, Королівських ВПС і Королівської морської піхоти і 250 морськими піхотинцями США, які готуються до розгортання на борту HMS Queen Elizabeth", - йдеться в повідомленні королівської сім'ї в Twitter.

Авіаносець подолає 26 тисяч морських миль за 28 тижнів від Середземного до Філіппінського моря.

HMS Queen Elizabeth відправиться в похід в суботу на чолі рекордно великої авіаносної ударної групи, яка також включатиме томний підводний човен, есмінець флоту США, фрегат Військово-морського флоту Нідерландів і шість кораблів ВМС Британії.

Під час 28-тижневого розгортання авіаносної групи входять до її складу кораблі відвідають понад 40 країн і візьмуть участь більш ніж в 70 заходах, в тому числі спільно з французьким авіаносцем "Шарль де Голль" в Середземному морі.

Нагадаємо, авіаносець HMS Queen Elizabeth ввели в експлуатацію у грудні 2017 року, бойової готовності корабель досяг у 2020 році.

На відміну від більшості великих авіаносців, цей корабель не оснащений катапультами і гальмівними тросами. Він розрахований на використання літаків укороченого зльоту і вертикальної посадки.

Авіакрило на авіаносці складається з новітніх американських винищувачів-бомбардувальників F-35B Lightning II.

The Express зазначили, що королева піднялася на борт судна через сім років після того, як вона з чоловіком принцом Філіпом дала назву авіаносцю.

Образ королеви Єлизавети II та особливий аксесуар

Її Величність постала у вишуканому червоному пальті з чорним комірцем та ґудзиками. Вона поєднала вбрання з темними рукавичками, сумкою та лоферами в тон. Також королева приміряла яскравий капелюшок з квітами.

Єлизавета ІІ вклала волосся в кучері та доповнила образ улюбленими перлинними аксесуарами – сережками та намистом.

Особливою була брошка Її Величності. Вона, виконана із золота з діамантами та рубінами, була подарунком від принца Філіпа у 1966 році. Так королева віддала шану чоловікові.

Королівська родина Британії: що відомо