Літак Лукашенка відмовилися обслуговувати в Німеччині / фото REUTERS

Співробітники компанії Lufthansa Technik відмовилися підходити до літака Лукашенка, який пригнали до Німеччини на техобслуговування.

13 жовтня в аеропорту Фульсбюттель приземлився Боїнг 737 з реєстраційним номером EW-001РА, що належить Олександру Лукашенку. Команда робітників відклала гайкові ключі в сторону на знак протесту. Про це пише NEXTA.

"Це літак того самого Лукашенка, який віддав наказ стріляти з бойової зброї в демонстрантів у Білорусі. Ми, профспілкові активісти компанії Lufthansa Technik, не забуваємо нашу давню традицію міжнародної солідарності і стоїмо пліч – о-пліч з білоруськими робітниками», - йдеться в листівці профспілки компанії LufthansaTechnik.  

Відео дня

У ній також міститься ряд вимог до білоруського уряду. 

«Ми вимагаємо відставки Лукашенка і справжніх демократичних виборів! Ми вимагаємо звільнення всіх політичних в'язнів і негайного відновлення на роботі тих колег, які втратили роботу! Ми вимагаємо, щоб всі співробітники могли вільно об'єднуватися в незалежні профспілки!",- сказано там. 

Читайте такожТихановська оголосила Лукашенку ультиматум

Вибори і протести в Білорусі: що було раніше

  • 9 серпня в Білорусі відбулись президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, за Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тіхановську - 10,1%.
  • Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично мотивовані справи проти опозиціонерів.
  • В Євросоюзі не визнали результати виборів та вирішили запровадити санкції проти білоруських посадовців, відповідальних за фальсифікацію результатів голосування та застосування насильства проти незгодних.
  • 23 вересня в Мінську відбулась таємна інавгурація Лукашенка.