Макрон часто розмовляє з Путіним / фото getty images

Президент Франції Еммануель Макрон пояснив, для чого потрібно продовжувати перемовини з Росією.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час спільної прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським, канцлером Німеччини Олафом Шольцем, прем'єр-міністром Італії Маріо Драгі та президентом Румунії Клаусом Йоганнісом.

Відповідаючи на запитання, чи буде він далі продовжувати говорити з Путіним, чи їхнє спілкування - на паузі, Макрон сказав: "Наприклад, нам потрібно з певних питань мати канал діалогу з Росією. От хоча б з питання продовольчої безпеки. Якщо ми можемо отримати певні дипломатичні зрушення, ми повинні робити все від нас залежне".

Відео дня

За словами президента Франції, "щоразу це робив лише зі згоди президента Зеленського".

"Погоджуюся з тим, що поки що ситуація цього не дозволяє. Але можливо, в наступний день виникнуть нові ситуації, коли треба буде і коли корисним буде такий канал, і треба буде продовжувати ці дискусії. Так чи інакше, ми знаємо, що врешті-решт ця дискусія повинна відбутися", - вважає Макрон.

Він переконаний, що "та роль, яку відіграє Франція, може бути корисною".

"Сьогодні ще війна не закінчена. Спочатку треба чітко визначитися і виграти цю війну. І тут Франція абсолютно чітка: Україна повинна виграти цю війну. І при цьому виграти так, щоб зберегти територіальну цілісність і суверенітет. Але потім усе одно доведеться розмовляти з російським народом і говорити з росіянами... На міжнародному просторі я чую дуже радикальні фрази щодо Росії. Але вони не йдуть на користь нікому", - додав Макрон.

Як повідомляв УНІАН, французький президент Еммануель Макрон наголосив, що Україна сама вирішуватиме, коли погоджуватися на переговори з Росією та на яких умовах відновлюватиме мир.