Посланник Папи Римського після поїздки до Китая публічно похвалив Лаврова / фото president.gov.ua

Посланник Папи Римського щодо України Маттео Дзуппі цього тижня відправився до Китаю в рамках "мирної місії". Як пише Vatican News, після повернення він заявив журналістам, що всі сторони "повинні рухатися в одному напрямку, тобто знайти ключ до справедливого та безпечного миру". 

Він також відзначив зусилля голови МЗС країни-агресора Сергія Лаврова, який погодився вести діалог і зустрічатися з ним. Кардинал заявив, що це "важливо, оскільки мир досягається шляхом діалогу та пошуку можливих і необхідних шляхів", і додав, що це "безперечно позитивний розвиток подій і узгоджується з баченням Папи Франциска". 

"М’яч не тільки на полі України. Всі повинні грати. Україна вже підключилася і представила свої пропозиції. Насправді кожен повинен брати участь у прагненні до миру", – сказав Дзуппі.

Відео дня

Маттео Дзуппі в РФ - що повідомлялося 

Наприкінці червня спеціального посланника Папи Франциска щодо України Маттер Дзуппі відвідав Росію. Кардинал двічі зустрічався з радником Кремля з питань зовнішньої політики Юрієм Ушаковим. Крім цього, він також зустрівся з уповноваженою президента Росії з прав дитини Марією Львовою-Бєловою, щодо якої суд в Гаазі видав ордер на арешт у зв’язку з її причетністю до депортації неповнолітніх з України під час повномасштабної війни. Метою було обговорення питань щодо українських дітей у Росії. Також була зустріч Патріархом Російської православної церкви Кирилом.

Після поїздки до Москви Дзуппі заявив, що мирного плану для України не існує.

Вас також можуть зацікавити новини: