Естонський генерал назвав чотири передумови для нападу Росії на НАТО/ Кол​​​аж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Для того, щоб Росія напала на НАТО, потрібно, аби збіглися чотири чинники. Про це розповів під час інтерв'ю ETV командувач Силами оборони Естонії Мартін Херем.

За його словами, перший - виведення з України 300-400 тисяч окупантів.

Зважаючи на те, що,за даними ГУР, наразі угруповання російських сухопутних військ, яке воює в Україні, становить 462 тисячі осіб, то має бути виведена більшість армії країни-агресора.

Відео дня

Після цього Росії знадобиться час для відновлення, це другий чинник.

"Дивлячись на російську військову машину сьогодні і на те, як суспільство підтримує її як з погляду рекрутів, так і з погляду виробництва, я думаю, що їй знадобиться один рік, щоб відновитись", - зазначив естонський генерал.

Третім чинником, за його словами, має бути якась значна зміна у світовій кон'юнктурі.

"У світі має статися щось значне – суперпандемія, повний крах економіки, війна на Тайвані, на Балканах. У такому разі ми маємо бути дуже пильними", – вказав Херем.

А четвертий чинник - це підготовка Альянсу до потенційного протистояння, наголошує військовий.

"Що краще ми підготовлені, то менша ймовірність того, що вона спробує це зробити. Але якщо ми не будемо говорити про це, ми навряд чи підготуємося до цього, тоді цього можна очікувати", – пояснив Херем.

Чи нападе Росія на НАТО

Журналісти Bild з'ясували, що вже цього року російська влада може провести нову мобілізацію та призов ще 200 тисяч осіб. За сценарієм, викладеним у секретному документі, навесні окупанти підуть у наступ і вже до червня відкинуть ЗСУ.

А голова Генерального штабу Сполученого Королівства генерал сер Патрік Сандерс повідомив, що британці мають готуватися до призову в армію, якщо країна вступить у війну з Росією.

Голова військового комітету НАТО голландський адмірал Роб Бауер закликав Захід "готуватися до епохи війни", додавши, що НАТО "потребує трансформації бойових дій".

Вас також можуть зацікавити новини: