Волкер розкритикував НАТО / фото УНІАН

НАТО з початку повномасштабної агресії Росії в Україні практично нічого не зробило для української держави, зайнявши неоднозначну позицію.

Таку думку в ефірі 24 каналу висловив колишній постійний представник США в НАТО, американський дипломат Курт Волкер.

Волкер підкреслив, що проукраїнські ініціативи були тільки у певних країн-членів НАТО. Дипломат переконаний, що хорошим питанням є те, що НАТО робить для України в плані військової підтримки і як організація діє в питанні надання Україні членства.

Відео дня

"НАТО не зробило майже нічого по відношенню до України", - вважає він.

Дипломат також підкреслив, що організація виконала лише прекрасну роботу, якщо говорити про захист самого НАТО. Під цим він має на увазі розміщення військових Альянсу в Польщі, Румунії та країнах Балтії. Допомога ж Україні була від конкретних держав, каже він.

"Були індивідуальні ініціативи. США, Польща, Великобританія, Канада, Чехія і так далі. Вони надали підтримку Україні, а НАТО як НАТО - ні", - зазначив Волкер.

За його словами, НАТО зараз має поставити собі одне питання - чи є воно інституцією, здатною забезпечити безпеку в Європі. 

Раніше в четвер генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Йенс Столтенберг заявив, що країни-члени Альянсу налаштовані допомагати більше Україні у середньостроковій і довгостроковій перспективі.