Трамп відреагував на нові факти у справі звязків Байдена з Бурізмою / REUTERS

Президент Дональд Трамп прокоментував скандальну вчорашню статтю, опубліковану в американському виданні New York Post, в якій йдеться про те, що Хантер Байден познайомив свого батька і на той час віце-президента США Джо Байдена з представником керівництва української енергетичної фірми Burisma. 

"Вони шахраї і завжди були такими. Вони грабіжники і шахраї. І саме проти цього ми й ведемо кампанію. І це ганьба. Ніхто б не повірив. Виявилося, що все значно гірше", - заявив Трамп у коментарі телеканалу Newsmax.

"Мушу віддати належне New York Post. Основні ЗМІ будуть старатися не публікувати це, хоча це величезний скандал. Все дуже сумно, якщо на це поглянути. Куди б він не пішов, його син йде слідом і хапає гроші", - додав президент США. 

Відео дня

Нагадаємо, вчора у виданні New York Post вийшла стаття, в якій йшлося про те, що Хантер Байден познайомив свого батька і на той час віце-президента США з представником керівництва української енергетичної фірми Burisma. Журналісти посилаються на електронні листи, які опинилися в розпорядженні видання. Зустріч, про яку досі не було відомо, згадується в повідомленні з подяками, яке Вадим Пожарський - радник правління компанії Burisma - нібито надіслав Гантеру Байдену 17 квітня 2015 року. 

"Шановний Гантере, дякую за запрошення у Вашингтон, можливість зустрітися з твоїм батьком й провести разом якийсь час. Це було справді честю і задоволенням", - йдеться в електронному листі.

Раніше в іншому листі, написаному в травні 2014 року, Пожарський, який був "третім номером" в керівництві Burisma, просить Гантера Байдена про "пораду, як можна використати твій вплив" на користь компанії.

Скандальна переписка, яка прямо суперечить твердженням Джо Байдена про те, що він "ніколи не розмовляв з сином про його закордонні бізнес-справи", міститься у величезній масі даних з ноутбука, який покинули в ремонтній службі у штаті Делавер в квітні 2019 року, зазначає видання.