Теракт стався 13 жовтня / фото REUTERS

П'ять жертв теракту у норвезькому Конгсберзі були зарізані, а не застрелені з лука, як повідомлялося раніше.

Про це на прес-конференції 18 жовтня заявив інспектор поліції Конгсберга Пер Томас Омгольт, передає NRK.

За його словами, кількох людей 37-річний громадянин Данії Еспен Андерсен Бретен зарізав у них вдома, інших - у громадських місцях. За попередніми даними, загиблі ніяк не були пов'язані між собою. Однак, якою саме зброєю користувався нападник, поліція на час слідства не розголошує.

Відео дня

Також відомо, що датчанин поранив з лука принаймні одну людину, а потім викинув зброю. За словами Омгольта, всього потерпілих у справі понад десять.

Також інспектор поліції розповів, що підозрюваний готувався до теракту заздалегідь, але слідство схиляється до того, що він скоїв його через психічні проблеми.

Зараз Бретен знаходиться в психіатричній лікарні, де протягом декількох місяців повинні встановити його осудність.

Читайте такожУ Норвегії лучник, який вбив п'ять осіб, міг зробити це через хворобу

Теракт у Норвегії

13 жовтня норвезька поліція повідомила, що о 18:13 за місцевим часом отримала кілька повідомлень, що по центру Кунгсберга пересувається озброєний чоловік. Повідомлялося, що озброєний він був луком і стрілами. Підозрюваний почав стрілянину в супермаркеті Coop Extra. Потім він переміщався в інші місця.

Спочатку нападнику вдалося вислизнути з кільця поліції, але вже о 18:47, тобто через 34 хвилини після початку стрілянини, він був арештований.

Поліція вважає, що він діяв поодинці. Там заявили, що розслідування тільки почалося і воно буде масштабним.

14 жовтня норвезька поліція повідомила, що стрілець нещодавно прийняв іслам. Чоловіка арештували, поліція називала пріоритетною версію теракту.