Лукашенко причетний до геноциду українців / фото ua.depositphotos.com

Депутат Верховної Ради України Олексій Гончаренко повідомив, що Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) визнала білоруського диктатора Олександра Лукашенка причетним до геноциду українців.

Гончаренко написав, що ПАРЄ підтримала його правку до резолюції Асамблеї про визнання Лукашенка причетним до примусової депортації дітей і дорослих з окупованих територій України. 

"Що автоматично робить Лукашенка винним у геноциді, який веде Росія в Україні", - пише депутат.

Відео дня

Діяльність Лукашенка проти України - деталі

Влада Білорусі допомагає Російській Федерації викрадати українських дітей. Більше тисяч маленьких українців приїдуть до табору в Мінській області.

Незаконне переміщення дітей з України проходить за дорученням Олександра Лукашенка. Заплановано три "весняні зміни", в рамках яких до Білорусі вивезуть понад тисячу дітей та підлітків з України.

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) офіційно визнала ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна. Йдеться також про притягнення до відповідальності президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка та керівництва Білорусі як держави, з території та за підтримки якої Росія веде війну проти України.