Ми просто витримаємо, доки не переможемо. Це про демократію, свободу, свободу, заявила Пелосі на Мюнхенській конференції з безпеки / фото twitter.com/SpeakerPelosi

Більшість американців розуміє, що українці борються за свободу і готові їх у цьому підтримувати, цитує "Голос Америки" виступ екс-спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі на Мюнхенській конференції.

"Можливо, є ті, хто каже - не хочу витрачати гроші чи те, чи інше, але переважно американський народ прийняв українців у свої домівки. Вони за перемогу", - сказала Пелосі.

На її думку, якщо в пресі повідомляють, що є деяке послаблення, то воно не впливає на загальні настрої: "Преса ставить всілякі питання. Або чому ти це питаєш? Ми просто переможемо, дитинко. Ми просто витримаємо, доки не переможемо. Це про демократію, свободу, свободу. Для українського народу, але для світу".

Відео дня

Підтримка США України – що відомо про суспільні настрої

Згідно з опитуванням Associated Press та Центру дослідження громадської думки NORC 15 лютого, 48% американців заявили про підтримку України зброєю, 22% виступили проти, ще 22% не змогли визначитися.

Однак опитування соціологічної компанії Gallop вказує, що підтримка України серед американців залишилась на рівні 65%, 31% громадян США за територіальні уступки Україною Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: