ЄС після Саміту миру у Швейцарії планує провести конференцію з РФ / фото ua.depositphotos.com

Євросоюз планує після Саміту миру в Швейцарії провести конференцію з Росією, пише Bloomberg.

Повідомляється, що міністри закордонних справ ЄС обговорять, як знайти "рятівний результат" для українського Саміту миру, який пройде 15-16 червня у Швейцарії.

"Президент США Джо Байден планує пропустити саміт для збору коштів у Голлівуді, в той час як Китай і Бразилія планують конкуруючу ініціативу. Президент України Володимир Зеленський благає лідерів узяти участь, але Москва активно намагається підірвати участь ключових держав. Нам повідомили, що Бразилія та Індія висувають ідею направити більше молодших чиновників, і, як нам повідомили, з Пекіна може бути присутнім тільки високопоставлений державний службовець", - йдеться в публікації.

Відео дня

За словами офіційних осіб, для ЄС важливим питанням є те, як перейти від конференції наступного місяця до можливої зустрічі в Саудівській Аравії восени за участю Росії, пише Bloomberg.

Саміт миру у Швейцарії - що повідомлялося

Нагадаємо, Глобальний саміт миру, організований за українською ініціативою, запланований на 15-16 червня. Швейцарія, яка буде "господинею" саміту миру, сподівається прийняти представників понад 120 країн.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що для України важливим на Саміті миру є розв'язання трьох головних проблем: ядерна енергетична безпека, продовольча безпека та обмін полоненими.

Вас також можуть зацікавити новини: