Джилл і Джо Байден / Фото REUTERS

Перша леді США Джилл Байден цього тижня відправиться до Румунії та Словаччини.

Про це повідомляє CNN.

Вона хоче продемонструвати підтримку переміщеним українським сім'ям, вимушеним тікати від кровопролиття і насильства після вторгнення Росії в Україну.

Відео дня

Як інформують у Білому домі, Байден також використовує поїздку для зустрічі з дислокованими за кордоном військовослужбовцями Сполучених Штатів, а також з високопоставленими чиновниками обох країн.

Вилетіти з Вашингтона вона планує в четвер, 5 травня. Джилл Байден, зокрема, проведе День матері (8 травня) у Словаччині в місті Кошице та селі Вишне німецьке з українськими матерями та дітьми.

Крім того, голова Комітету з розвідки Конгресу США Адам Шифф в ході візиту до Києва заявити, що відвідування України президентом США Джо Байденом - це лише питання часу. Але водночас він зазначив, що в ході нинішнього візиту конгресменів тема візиту Байдена не обговорювалася.

За словами Шиффа, в ході зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським основні зусилля були зосереджені на пріоритетах подальшої допомоги Україні. Шифф також зазначив, що в ході діалогу учасники переговорів обговорили особливості наступного етапу війни – варто готуватися не до прямих танкових атак, а до використання далекобійної артилерії.

Раніше повідомлялося, що американські дипломати повернулися в Україну. Вони регулярно їздитимуть до Львова.

Вас також можуть зацікавити новини: