Крім військової продукції, компанія надавала безпекові послуги великим російським банкам / фото ua.depositphotos.com

Французька компанія Thales, яка спеціалізується на виготовленні інформаційних систем військового, авіакосмічного і морського призначення, обіцяє припинити роботу у Російській Федерації.

Про це йдеться у статті видання Le Parisien.

Крім військової продукції, компанія надавала безпекові послуги великим російським банкам і, зокрема, Сбєрбанку Росії, який перебуває під санкціями Європейського Союзу. 

Відео дня

"Наша банківська діяльність продається як результат відповідного рішення. Група оголосить інформацію щодо припинення діяльності в Росії", - прокоментували представники Thales французькому виданню. За даними джерел цього ЗМІ, концерн також має зупинити завод з виробництва банківських карток. 

Заява промислового гіганта про вихід з російського ринку у часі збіглась з візитом Президента Франції Е. Макрона у Київ.

Нагадаємо, Thales потрапила під шквал критики після того, як у квітні 2022 року волонтери виявили обладнання компанії у російській військовій техніці - танку Т72Б3 та БМД-4 "Бахча"

"Аналіз показує, що не дуже складні схеми (достатньо навіть одного посередника) дозволяють компаніям зі списку санкцій спокійно працювати", - коментував цей випадок у своєму Telegram-каналі діяльність Thales у Росії фінансовий та банківський експерт Олександр Дубілет.

Після того Дубілет ініціював проєкт "Тотальна ізоляція Росії", у рамках якого група юристів-міжнародників звернулись до правоохоронних органів Європи з вимогою покарати Thales та її "дочку", компанію Sofradir, за порушення європейських санкцій. Крім того, активісти скаржились Раді ЄС та правоохоронним органам на діяльність інших європейських концернів з метою відкриття кримінальних справ на підставі заяв.