Протасевича перевели під домашній арешт \ фото REUTERS

Білоруського опозиційного журналіста Романа Протасевича і його дівчину Софію Сапегу перевели під домашній арешт.

Відомо, що росіянка Софія Сапега в даний час живе одна в орендованій квартирі в Мінську, що стало несподіванкою для її батьків. Вони бачили її напередодні. За їхніми словами, Сапега під домашнім арештом вже два-три дні. Для батьків дівчини це стало несподіванкою.

"Ми знаходимося в шоці", - сказав вітчим Софії Сергій Дудич.

Відео дня

Чи зняті з Софії звинувачення, Дудич сказати не може, "щоб не нашкодити дочці", але сім'я сподівається на це. Час побачення з дочкою в орендованій квартирі, за словами Дудича, не обмежували.

Читайте такожЄвросоюз узгодив санкції проти Білорусі за інцидент з літаком і арешт ПротасевичаРоман Протасевич також був переведений під домашній арешт.

"Мені складно коментувати дії влади, у них цілі, може, він втягнутий в якусь політичну гру", - сказав батько затриманого.

За його словами, звинувачення з Сапеги і Протасевича не були зняті.

"Адвокат нічого не говорить, влада нічого не говорить. Якщо змінили запобіжний захід, це поліпшення їхніх побутових умов. В іншому, що буде далі, невідомо", - додав батько Романа Дмитро Протасевич, передає Бі-бі-сі.

З батьками Протасевича ніхто не зв'язувався. Його батько знає, що як і Сапега, син знаходиться в орендованій квартирі, але інший. "Нам нічого не говорять про стан Роми, про його статус", - сказав Протасевич-старший. Батьки не збираються їхати з Польщі до Білорусі, щоб побачити сина.

Затримання Романа Протасевича

Влада Білорусі примусово посадила пасажирський літак Ryanair для того, щоб затримати Протасевича і його дівчину Софію Сапегу, які були редакторами опозиційних білоруських Telegram-каналів.

Після затримання Протасевич дав нібито "інтерв'ю" білоруському державному телеканалу, в якому "визнав провину" у закликах до протестів у Білорусі.

Нещодавно Андрій Сапега, батько затриманої в Мінську росіянки Софії Сапеги, звернувся до Олександра Лукашенка з проханням помилувати його дочку.