Проти силовиків, які застосовували насильство, не відкрили жодної справи / REUTERS

У Білорусі за три місяці акцій протесту було затримано понад 25,8 тисячі осіб.

Читайте такожThe Guardian: у Білорусі банкам покарали блокувати гроші учасників протестів

Про це опозиційне "народне антикризове управління" повідомляє у своєму Telegram-каналі з посиланням на звіт МВС.

Відео дня

"У розпорядженні НАУ є внутрішні звіти МВС. За даними міністерства, з 9 серпня і до 3 листопада в Білорусі затримали понад 25 800 осіб за "порушення законодавства про масові заходи та вчинення інших правопорушень при їх проведенні". За цей же час співробітники склали понад 24 тисячі адміністративних протоколів", - сказано в повідомленні.

Білоруси подали в органи 4 тисячі заяв про насильство з боку силовиків / REUTERS

За даними звіту, з дня виборів білоруси подали до органів 4 тисячі заяв про насильство з боку співробітників силових структур.

"І все ще не заведено жодної справи на силовиків за насильство і вбивства", - заявили опозиціонери.

Що цьому передувало

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, за Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично вмотивовані справи проти опозиціонерів.
  • В Євросоюзі не визнали результати виборів і ввели санкції проти білоруських чиновників, відповідальних за фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти незгодних.
  • 23 вересня у Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка.
Ілюстрація REUTERS