Главу МВС Білорусі закликали піти у відставку / REUTERS

Координаційна рада опозиції Білорусі закликала голову МВС Юрія Караєва або подати у відставку, або явитися з повинною.

Про це в суботу заявила член президії опозиційної Координаційної ради Марія Колесникова в ході прямого ефіру в YouTube.

«Пане Караєв, 13 серпня в ефірі білоруського телебачення ви взяли на себе відповідальність за тих, кому дісталося. Смерть людей, насильство, безпрецедентна жорстокість і тортури мирного населення - ми все це бачили. Є багато фактів і доказів цих злочинів ... І якщо ви берете на себе відповідальність за ці події, у вас є два варіанти - ви або подаєте у відставку, або у вас має бути явка з повинною», - сказала Колесникова.

Відео дня

За її словами, «для всіх інших учасників цих подій є теж варіант явки з повинною». Вона підкреслила, що «всі свідки злочинів за законом Республіки Білорусь зобов'язані повідомити про відомий їм злочин».

«Ви і ваші колеги, ви перейшли межу ... Ви повинні розуміти, що білоруський народ не забуде і не пробачить цього насильства», - зазначила вона.

Колесникова також заявила, що Координаційна рада звернулася до правоохоронних органів країни, закликавши їх виконати присягу в частині розслідувань злочинів.

Що відбувається у Білорусі

  • Сьогодні в Білорусі 21-й день протестів проти результатів президентських виборів 9 серпня, які учасники вуличних акцій вважають сфальсифікованими на користь Олександра Лукашенка.
  • У суботу в центрі Мінська відбувся жіночий «Марш солідарності», на який вийшли кілька тисяч учасниць. Вони несли гасла проти президента Лукашенка і поліцейського насильства.
  • На неділю заплановано масовий марш в центрі Мінська під гаслом «Марш миру і незалежності».