У Чехії виступили проти режимів Олександра Лукашенка та Володимира Путіна / ілюстративне фото Reuters

У середу, 17 листопада, у столиці Чехії Празі в День боротьби за свободу і демократію на одній із центральних площ відбулася акція проти диктаторських режимів у Російській Федерації та Білорусі – активісти виступили проти президента РФ Володимира Путіна та самопроголошеного "білоруського лідера" Олександра Лукашенка.

В акції протесту взяли участь активісти групи "Капутін", повідомляє "Радіо Свобода".

На площі встановили "золотий унітаз", а на нього посадили голі ляльки, схожі на Путіна та Лукашенка. Також учасники акції розгорнули плакат, на якому було написано "Руки геть від України".

На фото з акції видно, що лялька Лукашенка сидить на руках у ляльки Путіна. Композиція підписана так: "Голі вбивці".

У Чехії виставили на показ голі ляльки Олександра Лукашенка та Володимира Путіна / фото radiosvoboda.org

"32 роки тому відбулася Оксамитова революція, яка звільнила нас від окупації Радянським Союзом. Це була перемога демократії і права вільно висловлюватися. Цією акцією ми хочемо вчергове звернути увагу та нагадати про сучасних диктаторів – Путіна та Лукашенка, які своїми діями в Україні та решті Європи залякують демократичний світ…", – сказав засновник активістської групи "Капутін" і організатор акції Отакар Ван Гемунд.

За його словами, акцією активісти хотіли привернути увагу світу до загрози, яку несе гібридна війна режимів Путіна та Лукашенка.

Читайте такожУ Києві біля посольства Білорусі відбулася акція протесту (фоторепортаж)Активісти групи "Капутін" з 2014 року влаштовують у Чехії різноманітні протести проти впливу РФ на Європу.

В Чехії 17 листопада державне свято – День боротьби за свободу і демократію, його встановили на згадку про репресії студентства нацистами у 1939 році та розгін студентської демонстрації у Празі у 1989 році на початку Оксамитової революції.

Нагадаємо, агресія РФ проти України розпочалася у 2014 році, після того, як в нашій державі в результаті Революції гідності втратив владу проросійській президент Віктор Янукович. Він втік до Росії наприкінці лютого 2014-го. ЗМІ писали, що у Януковича вдома був золотий унітаз.